Sunday, June 6, 2010

Tambahkan Smiley Pada Shoutbox

Assalamualaikum wbt
Entry aku pada kali ni nak ajar korang bagaimana nak tambahkan smiley pada shoutbox korang.Tutorial kali ni senang jer pejam mate pun boleh buat.Hehe.


Langkah pertama log in account shoutbox.
 Langkah kedua klik smileys

Langkah ketiga pergi ke laman web ni
Ade jugak laman web lain tapi yang ni biase aku gune.

Langkah keempat pilih jer mane-mane character yang korang nak
 Langkah kelima pun sama macam langkah yang keempat

Copy code Direct Link


 dan paste kat smiley image URL,tapi sebelum tu korang delete dulu http://
sebab code direct link tu dah ade http://
kemudian isi bahagian code dan (optional).terpulang la nak isi ape-ape pun
Langkah seterusnye klik add dan save settings.
Kalau korang rase tak nak smiley yg sedia ade tu untick pade box use the default smileys set shown above sebelum save settings.Nak tambah smiley lagi?Ulang dari langkah yang keempat sampai lankah yg terakhir.

Taraa dah siaphttp://www.emoticonizer.com

Bagi korang yang gune cbox jangan risau sebab care ni lebih kurang same jer.Selamat mencuba.
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...