Wednesday, December 22, 2010

Header Baru

Assalamualaikum wbt

Bila tengok orang punyer header blog edit pakai photoshop,automatik dengan muka sedih aku mengeluh "hai bila la aku nk edit header blog sendiri pakai photoshop?"ni semua gara-gara aku tak de Adobe Photoshop.So bile dah ade ape lagi?Laju jer nak buat header baru,nak ganti header lama.Hehe.

encik header lame

encik header transparent baru,ade spongebob si petunjuk arah

Aku tukar header sebab bile tengok header lame tu macam sedih je,enatah ape pasal aku pun tak tau.hehe.Lagi satu sebab aku dah tukar blog address.Ini dah masuk kali ketiga aku tukar.Rasenyer ni yg permanent kot.hehe.

Ade 2 header yang aku adore sangat.



Kreatif kan diorang.Bile la aku nak jadi kreatif macam diorang =_=" .
www.tips-fb.com

Thursday, December 2, 2010

Tutorial add link blog

Assalamualaikum wbt...

Nampak tak perbezaan antara dua-dua gambar ni?


Kalau tak nampak jugak meh sini aku bagitau.Gambar yang atas tu ade owner punyer link blog,yang bawah tak ade.Ramai yang tak perasan benda ni sebenarnye.Especially newbie la.Dulu aku pun macam tu jugak.Hehe.

Langkah pertama:


Langkah kedua:



Langkah ketiga:


Langkah keempat:


Langkah kelima:


Langkah keenam:


Akhir sekali klik done.Ok siap!

Sorry babe lambat.

Bye. www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...