Sunday, August 29, 2010

Ahli GB,alert eh!

Assalamualaikum wbt

Geng Blogger dah diserang "penyakit".


Makin tak best lah nak kalau blogwalking lepas ni.


Kalau korang perasan dulu kat bahagian side bar blog aku ade logo yang cute ni kan.Lepastu sekarang dah tak de.Ni pun aku amek dari huda.


Thanx kepada tetamu ahm ngan asyraf sebab bagi tau eh.Kalau tak aku tak kan tau pun logo tu penyebab malware sambut bulan puasa kat blog aku.Kepada korang yang ade lagi logo tu silalah buang eh.Diharap admin GB dapat la halau malware-malware tu sebelum raye menjelang tiba kan.Hehe.Bye,Adios.

www.tips-fb.com

Pelupa -_-"

Assalamualaikum wbt,

Wah semalam best sangat,eh eh tak de la sgt,ade la sikit,eee ckp mcm keling kan.Ok let me tell you something,psstt psstt,psstt psstt.Ha dengar tak?Kalau tak dengar tak tau la nk ckp ape.~ngee.Aku dah mula merapu dah ni.Semalam aku pergi parade ngan cik roomate(cik putt),and cik coursemates(cik alia n cik tiqah).Tujuan utama nak beli seluar hitam tuk pakai ngan uniform kitorang nanti.http://www.emoticonizer.comHish tak suka pakai uniform,tapi nak buat macam mane dah terpaksa kan,pakai je la.Lain la kalau Mr.Papa Dekan kt situ.Lalalahttp://www.emoticonizer.com.Sebelum beli mesti la kene make sure ade duit kan.Aku memang dah ade duit,cik roomate pun ade,cuma cik coursemates je tak de duit.Ye la rumah diorang jauh la.So,kena la cucuk duit kan.Mula-mula datang dah ade dugaan.Duit cik coursemates,tak boleh keluar la.Ok then kitorang decide pergi maybank yang ade kat seberang jalan sebelah parade tu.Jalan kaki jer.Agak jauh jugak la kalau jalan kaki.Tapi duit cik alia tak boleh keluar jugak.Ha dah nak nangis budak kecik ni,so cik tiqah pun menghulurkan bantuan(pinjam duit die dulu le).Sampai je kat parade kitorang pun memulakan misi kitorang.Ceh macam askar yang nak bertempur di medan peranghttp://www.emoticonizer.com.Hehe.Selain beli kasut aku nk beli baju jugak,baju kat sane semua cantik-canti ok.Cuma...jarang lah.Sepuluh kali aku pikir nak beli tak nak,nak beli tak nak.Last-last tak beli pun.Kalau aku beli sure Mr.Papa marah,pastu bila aku pakai sure tak selesa punyer la.Ye la jalan sana jalan sini sure lelaki pandang sampai nak terkeluar biji mata punyer la.Eee tak sanggup.Ok lupakan pasal baju.Pergi cari seluar pulak.Empat-empat orang sekali masuk fitting room.Haha.Kalau lelaki sah-sah dah kena cop gay kan.Mase nak keluar tu ade sorang mak cik ni berkate:

Mak Cik : La patut lame 4 orang sekali.
Cik Tiqah : Jimat mase mak cik(sambil sengih-sengih)
Cik SanahCik Putt,Cik Alia : (berlalu sambil menghadiahkan segaris senyuman)

Diorang semua dah bayar dulu,aku yang last.Guess what?Ape yang jadi lepas tu.Ok nanti aku cite eh.Kitorang pun jalan-jalan sebab diorang nak cari kasut.Semua kedai kasut kitorang singgah.Tapi satu pun diorang tak beli.Rambang mata dah diorang ni.Yang cantik pun terus jadi tak cantik.
Tiba-tiba,aku teringat something.Ha korang dah dapat teka ke belum?Ok la nak bagi tau ni.Aku nampak beg plastik(seluar) yang member-member aku pegang.

Aku : Weyh mane seluar aku ar?(aku dah mula gelabah).Erm mane ni,mane ni?
Cik Putt : Ko tertinggal kat kedai-kedai kasut tadi kot.
Cik Tiqah,Cik Alia : (angguk-angguk)
Aku : Eee macam mane boleh careless ni? 
Kitorang pun patah balik kat semua kedai tu.Tanye la salesgirl kat setiap kedai.Diorang kate tak de.Makin gelabah la aku mase tu.Tiba-tiba...

Aku : Weyh entah-entah aku tak ambik kot mase kat abang cashier tadi.
Cik Putt : Jom.
Dari jarak lebih kurang 1.5 m.Abang cashier tu tanye.

Abang cashier : Adik,adik ade tinggal barang eh?
Aku : A'ah ade-ade.(sambil sengih-sengih)
Abang cashier : Nah.(hulurkan plastik beg sambil gelak-gelak
Aku : Terima kasih.(sengih-sengih macam kerang busuk)
Malu weyh.Mane pernah aku careless macam ni(tinggal barang kat counter).Member-member aku gelak-gelak je kat aku.Pastu jalan sana jalan sini,sambung balik misi cari kasut.Last-last still tak jumpa.Sampai pukul 4:30 ptg kitorang pun balik la.Seriously penat sangat.Penat berjalan,penat menaip dan penat mengingati.Three in one.Macam Milo kan.Bye,Adios.

Short notes : Psstt Pstt ingat tak entry pasal sabun tu.Aku baru pakai dua kali,jerawat dan naik weyh.Ade lagi side effect lepas pakai sabun tu.Yang aku paling tak puas hati jerawat ar.Hish geram betul.http://www.emoticonizer.com

www.tips-fb.com

Friday, August 20, 2010

Anatomy Hall

Assalamualaikum wbt.

hello guys,wah lamenyer aku tinggalkan blog ni.Ni semua gara-gara tak cukup masa nak berblogging neyh.Assignment mesti didahulukan,hehe.Okeyh last week aku and coursemate pergi ke anatomy hall.Mase tu kat situ ade la lebih kurang 4 mayat kot kat situ.


Gambar atas ni macam tak real jer kan.Macam tipu.Sebab macam plastik jer.Tapi kalau korang tengok kepala die,aku pasti korang mesti akan percaya.Sebab "benda" ni still ade rambut lagi.Mayat ni dah diawet dengan formalin.Formalin tu sejenis bahan kimia yang digunakan untuk awet mayat ok.Korang jangan ingat formalin tu sejenis minuman terbaru yang ade dijual di bazar ramadhan eh!Bukan-bukan ini bahan kimia ok!Formalin berjaya membuat aku rasa nak muntah and rase macam nak pitam.Kalau aku tak bertahan sah-sah aku dah muntah time tu jugak.Batal puase weyh.Tiba-tiba lecturer aku si Madam Bilques ternampak aku mulai gusar(ceh tah pahape je ayat ni),so dia pun tanye la...

Madam : Hassanah what happen to you?
Aku : hah?Nothing2.(sambil geleng-geleng dgn laju)
Padahal aku tengah tahan bau yang memang pergh...sedap.http://www.emoticonizer.com
Actually,aku tak de idea nak tulis blog malam ni.Aku blur!Bye bye esok nak pergi anatomy hall lagi,belajar tentang brain,upper limb ngan ape lagi eh,erm endocrine system rasenyer.Bye bye again.Nak tido dahhttp://www.emoticonizer.com

www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...