Tuesday, February 1, 2011

Ketenangan diragut

PERISTIWA PERTAMA

Pada suatu pagi yang ceria disebuah kelas,tiga orang budak hitam dilanda kelaparan dek kerana terlalu lama duduk didalam bangunan yang pendingin hawa nye pergh sejuk tak hengat dunia.Perut masing-masing dah terpekik terlolong minta diisi.Salah satu daripada budak hitam berkata "weyh cpt la CIK PUTT,HANNA...lapar ni".Lalu dua orang budak hitam tersebut berlari-lari mendapatkan kawan mereka yang seorang itu.Mereka bertiga mendahului rakan-rakan yang lain.

Sampai sahaja dihadapan lift belum sempat butang lift untuk turun ditekan tiba-tiba lift terbuka.Ahha,masing-masing dah gelabah.Oleh kerana perut masing-masing semakin hebat terpekik mereka pun tidak menghiraukan perkara tersebut.Lift pun turun lah macam biase.Dari tingkat 15,14,13 ...tiba-tiba lift terbuka di tingkat 12...salah seorang budak hitam berkata,"aku tak tekan tingkat 12 pun".Keadaan gelap-gelita menambahkan keresahan dihati mereka.Dah la tingkat tu tak berpenghuni.Lalu salah satu budak hitam tu pantas menekan button CLOSE dengan kuat.Kalau tambah lagi sikit force tuk tekan button tersebut aku rase boleh stuck button close tu.Alih-alih, tak boleh bukak langsung lift tu.Akhirnye,sampai jugak tingkat satu.Huh lega.

*korang penah terbayang tak korang naik lift tiga orang je,tiba-tiba button full bernyala(menandakan dlm lift tu dh penuh).Grrr scary doe.=_="

*******************************************************************************

PERISTIWA KEDUA

Peristiwa berlaku di kedai pak leman.Tempat dimana tiga orang budak hitam selalu mengisi perut mereka yang buncit.Dua orang budak hitam sedang menunggu seorang budak hitam membasuh tangan di sinki.Oleh kerana terlalu lama menunggu dua orang budak hitam tersebut melihat telatah-telatah manusia yang berada di kedai tersebut.Tiba-tiba mata mereka terlihat suatu peristiwa dimana Si N(bukan nama sebenar) telah ditinggalkan oleh kawan-kawannye di sebuah meja makan.Datang beberapa orang jejaka(pak cik sebenarnye,haha) duk mengusik-usik Si N tersebut.Apalagi gelabah la Si N tersebut.Beliau mula makan dengan sopannye sambil memberi senyuman yang paling manis.Semanis gula-gula kapas.Alang-alang boleh jadi calon menantu kot.haha.Dua orang budak hitam yang melihat peristiwa tersebut dok tergelak-gelak tak hengat dunia.Salah seorang budak hitam berkata "padan muka ko N****,suke kenakn orang lagi".Haha.

*jgn marah ye Cik N http://www.emoticonizer.com www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...