Monday, August 29, 2011

Lumrah Dunia


Assalamualaikum wbt

Dikesempatan ini saya menyusun sepuluh jari memohon kemaafan jika terdapat kesalahan sama ada secara zahir mahupun batin.Saya selaku manusia biasa tidak pernah lari dari melakukan kesilapan.Ingatlah bahawa sesungguhnya tangan yang memberi adalah lebih baik daripada yang menerima.
Chill guys!

SALAM AIDILFITRI (=

www.tips-fb.com

Wednesday, August 17, 2011

Wednesday, August 3, 2011

Wordless Wednesday-Part 1


Description:agak-agak dedeb tengah cakap ape ye?? www.tips-fb.com

Tuesday, August 2, 2011

Tips Elakkan Mengantuk di dalam Kelas

Assalamualaikum wbt.

Mengantuk dalam kelas?Inilah masalah utama student.Tak kira la budak-budak sekolah ke,penuntut institusi pengajian tinggi ke.Semua sama je.Kankankan!Selalunya lepas 30 minit mesti ada yang dah terlelap kan.Tak pun ada yang menguap sampai mata naik berair macam orang baru lepas menangis.Hish kesian  =")


Jom aku tolong korang settlekan masalah korang tu.

1) Tidur
Ni aku confirm mak selalu nasihatkan korang supaya selalu tido awal kan.

Mak : Along tidur,dah lewat ni!Esok ade kelas kan.
Along : Okey.(sambil mentup lampu)


Si mak percaya la anak dia tu dah tidur.Padahal duk berdota lagi.Kankankan?Baik mengaku!Kalau busy siapkan assignment tak pe jugak.Lepas tu esok dalam kelas mula la tersengguk-sengguk macam berzikir.
Pastikan korang dapat tidur yang cukup ye.

2) Makan

  • Sebelum pergi kelas pastikan korang breakfast dulu.Sebab ada sesetengah orang kalau korang lapar dia mengantuk.Elakkan breakfast dengan makanan yang berat.Contohnya macam nasi lemak.Sebab kalau terlampau kenyang pun boleh buat mengantuk.Ini kelas pagi je la.Kalau kelas petang pulak dalam pukul 2 petang ke,aku syorkan jangan makan nasi!Kalau nak makan jugak makan sikit je,janganlah terlampau kenyang.Based on pengalaman aku la,bila aku lunch nasi je,mesti mengantuk dalam kelas.Kalau tak makan nasi confirm segar-bugar.Gantikan dengan roti ke,biskut ke,kuih ke.Kalau korang ada gastrik jangan sesekali ikut cara aku.Naya je perut korang nanti!
  • Kalau still mengantuk lagi,beli la gula-gula ke.Macam mentos.Jangan la korang makan toblerone pulak.Nanti kantoi pulak dengan cikgu/lecturer korang.Jangan ikut macam aku,pernah sekali tu aku bukak mentos dari bekas pembalut.Entah macam mana mentos tu boleh pulak jatuh bergolek-golek betul-betul dekat dengan kaki lecturer aku.HAHA.KANTOI.Member-member aku siap duk gelak lagi.Nasib baik lecturer aku tak marah.Hehe.

    3) Buat la apa-apa yang korang suka
    • Maksud aku macam ni.Ada sesetengah orang dia goyang-goyang kaki dia.Ni habit member aku sebenarnya.Tapi aku pun dah terikut-ikut.Hehe.
    • Ada yang berdiri(ni selalu aku buat masa kat sekolah dulu).Tu pun kalau cikgu korang jenis yang tak kisah anak murid dia berdiri.
    • Ambil satu kertas then korang conteng-conteng.
    • Mintak tolong kawan korang,tumbuk belakang korang.Jangan sampai lebam sudah.
    • Pergi toilet cuci muka.
    • Pernah jugak aku despreate sangat,aku tido 5 minit masa lecturer tengah mengajar(aku suruh member aku tolong kejutkan).Kerek kan.Nak buat macam mana,sebab aku dah tak boleh nak controll mengatuk tu.Lepas 5 minit tu,segar je aku.~ngee.Kalau lecturer korang jenis yang sangat garang,better jangan buat.Nanti tak pasal-pasal kene halau.Jangan salahkan aku pulak.Kalau nak lagi selamat better jangan buat!HAHA

    Apa-apa pun sebelum pergi kelas tu mulakan dengan niat yang baik.
    Your life,Your choice!
    SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK.
    PUASA JANGAN TAK PUASA!

    www.tips-fb.com
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...