Wednesday, December 22, 2010

Header Baru

Assalamualaikum wbt

Bila tengok orang punyer header blog edit pakai photoshop,automatik dengan muka sedih aku mengeluh "hai bila la aku nk edit header blog sendiri pakai photoshop?"ni semua gara-gara aku tak de Adobe Photoshop.So bile dah ade ape lagi?Laju jer nak buat header baru,nak ganti header lama.Hehe.

encik header lame

encik header transparent baru,ade spongebob si petunjuk arah

Aku tukar header sebab bile tengok header lame tu macam sedih je,enatah ape pasal aku pun tak tau.hehe.Lagi satu sebab aku dah tukar blog address.Ini dah masuk kali ketiga aku tukar.Rasenyer ni yg permanent kot.hehe.

Ade 2 header yang aku adore sangat.



Kreatif kan diorang.Bile la aku nak jadi kreatif macam diorang =_=" .
www.tips-fb.com

Thursday, December 2, 2010

Tutorial add link blog

Assalamualaikum wbt...

Nampak tak perbezaan antara dua-dua gambar ni?


Kalau tak nampak jugak meh sini aku bagitau.Gambar yang atas tu ade owner punyer link blog,yang bawah tak ade.Ramai yang tak perasan benda ni sebenarnye.Especially newbie la.Dulu aku pun macam tu jugak.Hehe.

Langkah pertama:


Langkah kedua:



Langkah ketiga:


Langkah keempat:


Langkah kelima:


Langkah keenam:


Akhir sekali klik done.Ok siap!

Sorry babe lambat.

Bye. www.tips-fb.com

Saturday, November 13, 2010

Untuk Korang Yang Stress

Assalamualaikum wbt...

Memandangkan sekarang ni ramai yang tengah stress.Majoriti tengah exam week kan.


meh layan vidoe ni,insyaallah serba sedikit boleh hilangkan stress korang.hehe.



kalau x boleh jugak,meh sini

solat sunat hajat

Minta lah kepada-Nya supaya korang diberi ketenangan.

baca quran dalam 5 ke 10 minit ke

Kalau tak hilang jugak.Tido adalah jalan terbaik.


Kalau korang tido atas buku make sure air liur tak meleleh.Haha.

Byebye
Adios
www.tips-fb.com

Sunday, October 31, 2010

Special dedicate to this blog readers (=

Assalamualaikum wbt


credit to this site

Actually i'm really speechless.Hehehttp://www.emoticonizer.comNak doa sempena exam or doa sebelum ngan selepas study?Meh sini.
Good Luck yah!
Bye.
www.tips-fb.com

Saturday, October 30, 2010

Setelah penat bercuti selama 48 hari =_="

Assalamualaikum wbt.

Yeah genap 48 hari aku tak berblog.Busy weyh.Kene lukis itu kene lukis ini,dengan anatomy presentation lagi,semua ni amat meletihkan.Satu hari tidur lebih kurang 3 ke 4 jam je,tu pun belum tentu lena.Ni baru diploma,belum degree.Lunch kadang-kadang terpaksa skip,dinner jangan kate la.Kalau makan biskut atau roti pun kira Alhamdulillah la tu.Harap-harap semua dapat membuahkan hasil.Amin~

Sebelum raye kene lukis 32 diagram,dlm tempoh satu bulan.Ok siap sebelum due date.Kira ok la tu kan.Ingatkan dah habis,tibe-tibe...

list of diagrams


Pastu tak jadi.Aku ni sangat-sangat la mengharap due date tu di postpone kan.Tengok-tengok...



Amek ko!Boleh loose wrist joint aku.Ape boleh buat,this is the fact of life.http://www.emoticonizer.comNak tak nak kene terima je.Mungkin ada hikmah di sebaliknya.Sekarang aku tak nampak lagi hikmahnya,mungkin hari depan...insyaallah.

Ni la bukunyer,hardcover lagi.Perghh berat.Tapi tak boleh lawan la Gray's Anatomy.

the first diagram 

Aku tau korang tengah gelak kan.Sudah-sudah,hentikan gelak tawamu itu.Ni aku lukis free hand tau.Sebab tu cacat sikit.Hahahttp://www.emoticonizer.comTengok la posterior view punye pelvic girdle,sebelah besar,sebelah kecik.Mana tak nyer mase tu aku ngah tension,then aku ngan cik putt melukis benda ni sambil nyanyi lagu Love Story kat meja roomate aku(Azie).Ulang-ulang nyanyi plak tu,sampai suara jadi serak.Hehe.

Ni trachea and major bronchi.Bukan batang pokok durian eh!

macam love kan.hehe.

Alhamdulillah,akhirnya selesai jugak Anatomy Practical Book aku.Harap-harap tak de la kene lukis lagi lepas ni.Jangan harap,mesti ade punyer.
Byehttp://www.emoticonizer.comTunggukan kemunculan entry yang akan datang.Hehe.

www.tips-fb.com

Saturday, September 18, 2010

Geng Budak Sekolah

Assalamualaikum wbt

Korang kat sekolah ada geng tak?I mean bukan geng-geng samseng la.Yeah aku ada geng.Bile nak hangout majoriti akan pergi.Sebab kitorang suka tangkap gambar.We're addicted to camera!Insyaallah kalau ade "junior" sendiri,boleh tunjuk kat diorang.Lalalala.We know each other since form 1 tau.Sebab tu la kitorang kamcing.Buat baik same-same,buat jahathttp://www.emoticonizer.compun same-same.Haha.Geng aku not less than 10 but more ok!Bile masuk form 4 ade yang pergi MRSM,SBP,teknik pun ade.Tapi tu tak menjadi masalah bagi kitorang.Sebab facebook kan ade!Thanx fb,ha myspace pun same.





kire mcm theme song jugak la.hehe.


there's no others can replace you guys!http://www.emoticonizer.com
ade jugak yang takde dalam pics ni,tertinggal =_="

Lately aku cepat terasa hati.Senang-senang jer boleh meleleh.Ah kenape eh?Makin dewasa aku makin sensitif...ahhh i hate this feeling!Alhamdulillah ade coursemate macam diorang.

 Azie tak de dalam gambar.

Thanx guys!So,hargailah kawan-kawan korang sementara masih ada.

with love,
www.tips-fb.com

Pujaan Malaya-Adzrin Azhar



Pujaan Malaya oh oh oh uuu
Kau pujaan hmmm aiyaiayaai
Pujaan uuuuuuuu

Hati
Dihantu bayanganmu
Rindu
Termimpi tiap waktu
Ow ow woh

Cinta
Bercampur curiga
Kerna
Kau satu-satunya
Pujaan Malaya


Hei sayangku
Akulah pemujamu
Sampai bila-bila
Cintaku kan berbunga

(ai yai yai yai)

Chorus
Tiada
Apa dapat menghalang
Tiada
Kau aku gila bayang
Tiada
Cintamu ku tak senang
Cemburu
Resahku tak menentu
Dirimu
Segalanya sempurna
Oh kanda
Sungguh aku tergoda
Pujaan Malaya

This aint no lie
Hari ke hari ku ternanti-nanti
Cintamu tidak terbanding
Nyata tiada setanding
Walau ku rentas benua
Terbentang luas angkasa
Tak seluas cintaku
Come on my baby
Let’s get it on

Terbang
Cintamu buatku layang
Renyuk
Resah bila kau pujuk
(Ow ow woh)
Mama
Bilang jangan ku percaya
Lelaki
Akan memuja hanya pada mulanya

Nasib kita
Bukan semua sama
Tapi ku kan sedia
Agar tak merana

Tiada
Apa dapat menghalang
Tiada
Kau aku gila bayang
Tiada
Cintamu ku tak senang
Cemburu
Resahku tak menentu
Dirimu
Segalanya sempurna
Oh kanda
Kau Pujaan Malaya

Cemburu
Ai yai yai yai
Resahku tak menentu
Dirimu
Pujaan Malaya

Sungguh ku tergoda
Bahagia

with love,
www.tips-fb.com

Sila Kembali!

Assalamualaikum wbt

Sejak GB diserang penyakit aku jarang dah nak berblogwalking.Tambah-tambah lagi lately aku asyik busy jer.Assignment bertimbun le,umpama duit raye adik-adik sedara aku.http://www.emoticonizer.comHehe.


Kadang-kadang ada jugak aku blogwalking kat blog-blog yang aku follow.Impaknyer,ha tengok bawah ni!


Status glitterati ditarik balik.Dah tak exclusive.http://www.emoticonizer.com.Erk ye ke sebab tu aku kehilangan status glitterati.Haha tak sure la.Haha mungkin jugak sebab aku privatekn blog beberapa hari yang lalu.So,takde la visitor boleh masuk blog aku kan.Encik Nuffnang saya nak status tu balik!!Tolonglah pulangkan kembali.~ngee.
Weyh hari ni raye ke berapa ye?9 kan.Nah aku nak ucapkan...
mata panda akibat selalu tidur lewat

Aku belum terlambat lagi kan?Raya sebulan bukan sehari kan.http://www.emoticonizer.com

bye,adios
with love,
www.tips-fb.com

Sunday, August 29, 2010

Ahli GB,alert eh!

Assalamualaikum wbt

Geng Blogger dah diserang "penyakit".


Makin tak best lah nak kalau blogwalking lepas ni.


Kalau korang perasan dulu kat bahagian side bar blog aku ade logo yang cute ni kan.Lepastu sekarang dah tak de.Ni pun aku amek dari huda.


Thanx kepada tetamu ahm ngan asyraf sebab bagi tau eh.Kalau tak aku tak kan tau pun logo tu penyebab malware sambut bulan puasa kat blog aku.Kepada korang yang ade lagi logo tu silalah buang eh.Diharap admin GB dapat la halau malware-malware tu sebelum raye menjelang tiba kan.Hehe.Bye,Adios.

www.tips-fb.com

Pelupa -_-"

Assalamualaikum wbt,

Wah semalam best sangat,eh eh tak de la sgt,ade la sikit,eee ckp mcm keling kan.Ok let me tell you something,psstt psstt,psstt psstt.Ha dengar tak?Kalau tak dengar tak tau la nk ckp ape.~ngee.Aku dah mula merapu dah ni.Semalam aku pergi parade ngan cik roomate(cik putt),and cik coursemates(cik alia n cik tiqah).Tujuan utama nak beli seluar hitam tuk pakai ngan uniform kitorang nanti.http://www.emoticonizer.comHish tak suka pakai uniform,tapi nak buat macam mane dah terpaksa kan,pakai je la.Lain la kalau Mr.Papa Dekan kt situ.Lalalahttp://www.emoticonizer.com.Sebelum beli mesti la kene make sure ade duit kan.Aku memang dah ade duit,cik roomate pun ade,cuma cik coursemates je tak de duit.Ye la rumah diorang jauh la.So,kena la cucuk duit kan.Mula-mula datang dah ade dugaan.Duit cik coursemates,tak boleh keluar la.Ok then kitorang decide pergi maybank yang ade kat seberang jalan sebelah parade tu.Jalan kaki jer.Agak jauh jugak la kalau jalan kaki.Tapi duit cik alia tak boleh keluar jugak.Ha dah nak nangis budak kecik ni,so cik tiqah pun menghulurkan bantuan(pinjam duit die dulu le).Sampai je kat parade kitorang pun memulakan misi kitorang.Ceh macam askar yang nak bertempur di medan peranghttp://www.emoticonizer.com.Hehe.Selain beli kasut aku nk beli baju jugak,baju kat sane semua cantik-canti ok.Cuma...jarang lah.Sepuluh kali aku pikir nak beli tak nak,nak beli tak nak.Last-last tak beli pun.Kalau aku beli sure Mr.Papa marah,pastu bila aku pakai sure tak selesa punyer la.Ye la jalan sana jalan sini sure lelaki pandang sampai nak terkeluar biji mata punyer la.Eee tak sanggup.Ok lupakan pasal baju.Pergi cari seluar pulak.Empat-empat orang sekali masuk fitting room.Haha.Kalau lelaki sah-sah dah kena cop gay kan.Mase nak keluar tu ade sorang mak cik ni berkate:

Mak Cik : La patut lame 4 orang sekali.
Cik Tiqah : Jimat mase mak cik(sambil sengih-sengih)
Cik SanahCik Putt,Cik Alia : (berlalu sambil menghadiahkan segaris senyuman)

Diorang semua dah bayar dulu,aku yang last.Guess what?Ape yang jadi lepas tu.Ok nanti aku cite eh.Kitorang pun jalan-jalan sebab diorang nak cari kasut.Semua kedai kasut kitorang singgah.Tapi satu pun diorang tak beli.Rambang mata dah diorang ni.Yang cantik pun terus jadi tak cantik.
Tiba-tiba,aku teringat something.Ha korang dah dapat teka ke belum?Ok la nak bagi tau ni.Aku nampak beg plastik(seluar) yang member-member aku pegang.

Aku : Weyh mane seluar aku ar?(aku dah mula gelabah).Erm mane ni,mane ni?
Cik Putt : Ko tertinggal kat kedai-kedai kasut tadi kot.
Cik Tiqah,Cik Alia : (angguk-angguk)
Aku : Eee macam mane boleh careless ni? 
Kitorang pun patah balik kat semua kedai tu.Tanye la salesgirl kat setiap kedai.Diorang kate tak de.Makin gelabah la aku mase tu.Tiba-tiba...

Aku : Weyh entah-entah aku tak ambik kot mase kat abang cashier tadi.
Cik Putt : Jom.
Dari jarak lebih kurang 1.5 m.Abang cashier tu tanye.

Abang cashier : Adik,adik ade tinggal barang eh?
Aku : A'ah ade-ade.(sambil sengih-sengih)
Abang cashier : Nah.(hulurkan plastik beg sambil gelak-gelak
Aku : Terima kasih.(sengih-sengih macam kerang busuk)
Malu weyh.Mane pernah aku careless macam ni(tinggal barang kat counter).Member-member aku gelak-gelak je kat aku.Pastu jalan sana jalan sini,sambung balik misi cari kasut.Last-last still tak jumpa.Sampai pukul 4:30 ptg kitorang pun balik la.Seriously penat sangat.Penat berjalan,penat menaip dan penat mengingati.Three in one.Macam Milo kan.Bye,Adios.

Short notes : Psstt Pstt ingat tak entry pasal sabun tu.Aku baru pakai dua kali,jerawat dan naik weyh.Ade lagi side effect lepas pakai sabun tu.Yang aku paling tak puas hati jerawat ar.Hish geram betul.http://www.emoticonizer.com

www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...