Tuesday, June 29, 2010

Drama Pagi Bersama Brazil

Assalamuailaikum wbt

Dah empat hari aku tak post entry.Tangan duk gatai nak menulis,tapi tak ada idea la pulak.Pagi tadi aku tengok Brasil vs Chile.Bungkus Chile kena dengan Brasil.Aku target Chile boleh la dapat sekurang-kurangnya satu gol,tapi satu pun tak dapat.Haha.Brasil menang 3-0.Huuyeah.perlawanan kali ni ialah kemenangan ke-67 Brasil.Layak ke peringkat suku akhir bersama-sama dengan Uruguay,Ghana,Netherlands,Argentina,German.Lagi dua team aku nak target Portugal dengan Japan la.Hehe.Jom layan Drama Pagi Bersama Brasil.Tapi sebelum tu meh sini dulu,ni ade pic KAKAk.












Ni kirenye sesi mengkantoikan KAKAk la ni.Hari tu dah buat sesi puji-puji KAKAk.Hehe,entry ni suka-suka je tak de niat nak kecilkan hati peminat fanatik KAKAk ok.

credit to Fifa dot com

www.tips-fb.com

Friday, June 25, 2010

Scroll Pada Sidebar

Assalamualaikum wbt

Cikgu Ana kembali lagi.Hari ini cikgu nak ajar bagaimana nak buat scroll pada sidebar.


Saya nak para pelajar saya fokus semasa saya mengajar ok.Off kan handphone kamu semua dan campakkan dalam longkang ehhttp://www.emoticonizer.com.

1) Dashboard ---> Design --->Edit HTML (klik pada expand widget)

2) Tekan Ctrl + f untuk mencari kod ini :

]]></b:skin>

3) Copy kod ini dan paste di bahagian atas kod tadi :

#HTML1 .widget-content {
height: 200px;
overflow: auto;
}

pada highlight biru tersebut tukarkan dengan ID WIDGET

Cara mendapatkan ID WIDGET :

1) Page Elements ---> pilih gadget yang korang mahu(Contohnya bloglist)

2) Edit


3) Gantikan dengan ID WIDGET tersebut.

4) Preview dan Save Template

Ok pelajar-pelajar boleh kutip handphone yang telah dibuang tadi.http://www.emoticonizer.com 

Credit to sis msueroomz







www.tips-fb.com

Thursday, June 24, 2010

Entry khas untuk hulubalang blog ni

Assalamualaikum wbt

Seperti yang tercatat pada tajuk di atas,semua hulubalang wajib baca.


Kalau tak baca korang yang rugi.Hehe suka hati aku je.Seperti yang korang nampak kat blog aku ni,aku ada sediakan blog list untuk ladies dan gentleman kan.Kalau tak nampak jugak korang pergi amek pensil tongkat mata korang,supaya mata korang terbuka dengan luasnya ok.Hehe,gurau je.Jadi itu adalah senarai followers blog aku ni.Itu je yang aku mampu buat untuk korang.Dengan itu aku nak minta kerjasama dengan korang supaya cek ada tak blog korang tersenarai kat situ.Kalau tak ada cepat-cepat la komen dekat post ni dan sediakan url blog korang.Pastu kalau profile pic korang tu agak-agak macam susah aku nak tau korang tu female ke male bagi tau jugak eh.Lagi,kalau aku tersilap senarai kan korang,contohnya macam korang tu dah terang-terang lelaki pastu aku pergi senaraikan korang kat ladies ha bagi tau jugak ye.Sebab kadang-kadang aku nak cepat aku main bedal je.Kalau tak nak tersenarai pun tak pe aku tak kisah.

Kepada sesiapa yang minta aku follow blog dia tapi aku tak follow,aku minta maaf banyak-banyak.Tak semesti nya korang follow blog aku aku kena follow blog korang.Macam tu jugak kalau aku follow blog orang lain tak semesti nya aku nak diorang follow blog aku.Itu bergantung pada diri masing-masing,diharap tak ada paksaan.Jangan nangis erk.

buruk wo kalau lelaki menangis

kan dah tak cun,comot eyeliner

Satu hari nanti kalau ada jodoh aku dengan blog korang tu,mana tau aku jadi follower korang jugak.Hehe.INGAT JANGAN NANGIS TAU.ngee~http://www.emoticonizer.comOk http://www.emoticonizer.com  adios.

www.tips-fb.com

Nuffy ooo Nuffy

Assalamualaikum wbt

Pagi semua.Thanx sebab sudi singgah blog aku yang serba kekurangan ni.Semalam aku baru je join Nuffnang.baru terasa nak join.


Bukan nya baru semalam aku jumpa Mak Cik Nuffnang ni.Aku dah jumpa masa aku mula-mula blogging suatu ketika dahulu.Cheh gaye macam dah berabad dah.Hehehttp://www.emoticonizer.com.Aku jadi jakun bila tengok layout nuffnang tu.

Sambil berkata "erk cantik pulak warna dark blue ni.Selalu nya tak berapa nak lawa.".Hehe,suka hati je.Sesiapa yang ade info tentang nuffnang ni kongsi-kongsi la erk.http://www.emoticonizer.comK bye.Adios.

www.tips-fb.com

Wednesday, June 23, 2010

Gerai Diroboh

Assalamualaikum wbt

Tadi aku ade tengok Buletin Utama.Jarang-jarang aku tengok Buletin Utama ni.Aku lagi suka baca surat khabar online.Berita tentang gerai-gerai di tepi-tepi jalan di Cameron Highland mendatangkan kesesakan lalu lintas.


Yup memang betul la tu.Selalunya orang datang Cameron ni nak release tension kan.Alih-alih makin tension ade la.Tambahan lagi kalau pengunjung tu datang dari KL kan.,boleh naik tekanan darah.Maklum la KL kan selalu jem.Pihak yang berwajib dan pun merobohkan gerai-gerai yang terlibat tu.Tu la hangpa ketegak.Orang dah bagi notis suruh pindah tak nak pindah.Habis semua barang kene rampas.


Aku kalau pergi sane aku mesti cari strawberry chocolate ni.Aku jadi jakunhttp://www.emoticonizer.com bile nampak benda ni.Haha.Ye la jenuh dok tanam depan umah,tak tumbuh-tumbuh.Haha.

Psstt,psstt pagi tadi kan aku nak cuci muka lepas tu aku teramek colgate.Patut la aku rase penutup "garnier" ni kecik sangat. http://www.emoticonizer.comTu la mamai lagi.

www.tips-fb.com

Tuesday, June 22, 2010

Tanpa kita sedari

Assalamualaikum wbt

Pernah dengar peribahasa kerana nila setitik rosak susu sebelanga?Mesti pernah dan selalu dengar kan.Eh ape kena-mengena peribahasa ni dengan entry aku kali ni?Bermula dari saat ini  aku nak nasihatkan korang semua agar berhati-hati semasa mengupdate status,memberi komen atau apa-apa sahaja yang berkaitan dengan fakebook.Sebab dengan menggunakan satu jer perkataan (I5Ra3L)(ejaan ni diilhamkan oleh En BEN) ni di laman sosial tersebut secara tak langsung status,komen atau apa sahaja yang berkaitan akan dipaparkan di laman ini,tanpa korang menekan like button di fan page tersebut.Ye la bukan ape takut nanti ade pulak yang tersalah anggap,nanti orang ingatkan korang ni bersekutu dengan dengan mereka.Aku rasa bukan dekat fk je korang kena berhati-hati dekat mana-mana pun sama.Sebab mereka ni akan buat apa sahaja untuk memecah-belahkan umat islam.

p/s : tolong sebarkan kepada saudara-saudara kita yang lain

credit to Ben Ashaari


www.tips-fb.com

Like Button

Assalamualaikum wbt

Fenomena berfacebook-ing ni dah menular dalam kalangan masyarakat tanpa mengira usia.Dah macam penyakit berjangkit pulak.Baik yang baru masuk sekolah rendah,sekolah menengah,peringkat universiti mahupun yang dah bekerjaya.Semuanya berlumba-lumba nak berfacebook-ing.Okey straight to  the point hari ni aku nak ajar macam mane nak buat like button pada setiap entry korang.


Ni la like buton.Hahahttp://www.emoticonizer.com sah-sah sape yang percaya tu kena tipu.Ada ke yang percaya?Tak de kan.Sebab kebanyakkan blogger semua pakat bubuh like button ni kat blog.


1) Log in akaun blogger.

2) Design

3) Edit HTML klik expand widget template

4) tekan ctrl + f untuk mencari kod ni :


data:post.body

5) Copy code ni:

<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>

   dan paste di bawah code data:post.body tadi.

6) Preview

7) Kalau dah ok boleh la Save Template.

kredit to KC


www.tips-fb.com

Monday, June 21, 2010

Go Go Brazil

Assalamualaikum wbt

Aku baru jer habis tengok bola.Sanggup bersengkang mata semata-mata nak tengok Brazil.Seperti yang semua tahu Brazil menang 3-1.Yeay!!


Walaupun aku agak mengantuk tapi aku still tengok jugak.Hehe.Sempat jugak ak sms-ing ngan sorang member aku ni.Dia gilakan Kaka.Aku?Boleh la.Kaka comel ok.
Kaka-Kaka,boleh tak awak jadi kakak saye?Lalalala...http://www.emoticonizer.com
Eh bile mase pulak Kaka jadi perempuan?Haha.

Miss Taro:Tak tahan gila nk melabur.aku bawak fon dalam toilet,kalau gol bagi tau.KAKAKAKAKA
Gile betul member aku ni.Obses sangat dengan Kaka.Masuk fon dalam lubang baru tau.


Aku dok kire-kire sepuluh kali Kaka jatuh.Tu yang aku kire,belum lagi yang aku tak kire.Ape la Kaka ni.


SOCCER CITY:Gol pertama untuk pasukan Brazil dijaringkan oleh Luis Fabiano jersi bernombor 9 pada minit ke-25 separuh masa pertama,dengan bantuan Elano dan Kaka.Eh Elano tu sepupu-sepapat dengan Elyana eh?Hehe.


Gol yang kedua juga dijaringkan oleh Luis Fabiano pada minit yang ke-50,separuh masa kedua.Pada minit ke-62 Kaka menghantar bola ke arah Elano dan Elano berjaya menjaringkan gol yang ketiga untuk pasukan Brazil.

Amacam bole jadikan petikan berita tak?Haha.


Masa ni Elano peluk Kaka.Oh no!http://www.emoticonizer.comEuww macam gay la korang ni!Lagi satu pengulas tu asyik cakap


it's Kaka

banyak kali.Tak de name player lain ke ko nak cakap?Pastu ade lagi satu gay Drogba,player Ivory Coast.Eh ni gay game eh?Haha.


Pada minit ke-84 Kaka dikenakan kad kuning.Tujuh minit kemudian Kaka dikenanakan kad kuning buat kali yang kedua.Ini bermakna Kaka telah dikenakan kad merah.
Tipu!!http://www.emoticonizer.comHish tak aci betul!!Terang-terang Kaka tak bersalah.Perkara ni harus dibawa ke mahkamah.http://www.emoticonizer.comHehe.


credit to Yahoo dot Com for the pictures.

www.tips-fb.com

Sunday, June 20, 2010

Kerja Sekolah dari Cikgu Farha

Assalamualaikum wbt

Pagi tadi aku log in shoutmix Cikgu Farha tinggalkan kerja sekolah untuk aku la.Tapi malas la nak buat pagi-pagi tak de mood.Sekarang baru nak buat.Psstt psstt...mesti buat ni, sebab esok ade perhimpunan kalau tak buat sure kene panggil dengan pengetua tengah-tengah perhimpunan.

pinjam eh :)

Cikgu Farha kasi

Okeyh kite mula dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim...
1. How many blogs do you have and how long has it been in existence.
Dua.Satu untuk testing-testing satu lagi yang ni la.Blog aku ni baru berumur enam bulan.Kire macam newborn jugak la kan.



2. When did you first start to blog? 
Disember 2009

3. What is the factor that interest you to blog and why do you blog?
Pada mulanya dulu aku bace blog orang jer.Lepas tu aku terfikir asyik bace blog orang jer,bila nak berblog pulak.Hehe.Selain tu,dapat jugak aku isi masa lapang dari aku banyak merapu kat facebookhttp://www.emoticonizer.com


4. What in your opinion makes your blog better than the other blogs and what is lacking about your blog?
Alamak susah la nak jawab soalan ni.Sebab blog aku ni biase-biase jer.Blog aku takde button like.Nanti aku buat eh.Banyak lagi yang kurang dalam blog aku ni,kalau aku bagi tau kat sini alamatnyer panjang berjela-jela la jawapan untuk soalan ni jer.

I am happy to pass the award to the following bloggers:


1)Aeton
2)Mimi
3)Sesape yang datang bertandang kat sini mula dari sekarang sampai pukul 6 petang esok(21 jun2010).

Maaf cikgu,cikgu tanye dalam english saye jawab dalam bahasa melayu yang tak berape nak melayu.Hehe.
Tolong jangan pukul aku sebab tag korang!http://www.emoticonizer.com



www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...