Saturday, July 31, 2010

Ikan?Bg kat Encik kucing je

Assalamualaikum wbt,

Sepanjang dua minggu ni aku asyik makan ayam+sayur jer.Bile dah bosan makan telur goreng,pastu daging jarang makan,ikan seminggu sekali pun susah.Haish memang tak seimbang.Nak buat macam mane aku memang tak suke makan ikan.Tapi kalau dah desperate baru la aku makan,tapi sikit je.Semalam aku rase macam cara pemakanan aku tak seimbang jer.Realitinya memang tak seimbang pun.Jadi aku pergi la amek lauk sayur kubis masak lemak ngan ikan nyok-nyok masak merah.

Cik Putt : tu ikan masak sweet sour la.
Aku : Bukan,masak merah.
Cik Putt : Sweet sour!
Aku : Masak merah jugak!

Aku cakap tu ikan masak merah sebab ikan tu tak rasa masam ngan manis pun.Pastu taruk kicap sikit.

Ni la ikan nyok-nyok.

Baru jer makan separuh aku dah rase lain macam,padahal nasi sikit je pun.memang ikan tu tak sesuai ngan tekak aku.Kalau kat rumah takde pulak jadi macam tu.Sebab kalau kat rumah aku selalu bagi ikan tu kat kucing belakang rumah.hehe.Aku boleh makan ikan keli(goreng) dengan ikan pari(panggang) jer.Padahal kalau nak dibandingkan kedua-dua ikan tu dengan ikan yang lain,dua-dua tu lagi hanyir kan?haha,pelik kan,aku pun tak faham kenape.Ah lantak la.Lalalala.http://www.emoticonizer.comBreakfast asyik makan roti kadang-kadang biskut,hish tak de benda lain.Bosan betul.http://www.emoticonizer.com.Pastu kalau aku order nasi aku mesti order separuh.Akak kedai tu pun dah tau dah kalau dia nampak muka aku.Sure dia akan tersengih-sengih masa amek order tu.Bukan diet eh!Kalau aku makan luar dengan family pun aku memang makan tak habis,selalunyer Mr Papa la yang habiskan.Ermm jimat duit.
Bye,adios.

www.tips-fb.com

2 comments:

paan sabri said...

aku pulak tak makan ikan darat macam keli, patin sume.. juz makan ikan laut je... hanyir la ikan darat..

Hassanah said...

selera ak ngan ko lain
haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...