Sunday, July 25, 2010

Sub Story

Assalamualaikum wbt

Entry ni kira macam sub story ini dan ini.hehe.Kelas aku bermula pada tarikh 19 Julai hari tu.Lecturer aku sorang orang melayu(Malaysian) tiga orang India(Import dari India ye).Memang tak pandai berbahasa Melayu.Sepanjang kelas memang kena speaking ar jawabnyer.Hari tu ada sorang coursemate aku ni(aku dah tak ingat sape),dia ada soalan untuk diajukan tiba-tiba dia tertanya dalam bahasa melayu,apa lagi kitorang sekali ngan lecturer tu ketawakan member tu.Lepastu dalam kelas kitorang kena betul-betul fokus,sebab pronunciation lecturer kitorang tu agak sukar difahami jugak la.Kelas aku mula pukul 8:00 a.m. habis pukul 5:00p.m.Fuh lama kan.Sabar je la.Belajar punyer pasal.Tapi ada la jugak berhenti-berhenti kejap.Mengantuk jangan cakap la.So, aku pun beli la sabun ni.


Aku pakai kat muka jer ok.Harga nyer RM10.Saiz kecik jer pun.Topup berpuluh-puluh hinggit boleh,takkan nak beli sabun ni pun tak mampu kan.So,kena la sacrifice duit topup tu sikit.Hari first aku pakai sabun ni memang mengantuk habis gile la dalam kelas.Dalam peraturan tu suruh tidur 8 jam tapi aku 7 jam pun tak cukup.Esoknya aku tidur 7 jam++ baru la ok sikit dalam kelas.Tak de la mengantuk sangat.Agak segar-bugar jugak la aku lepas pakai sabun ni.
Antara subjek-subjek aku dengan cousemate aku kena ambil ialah Anatomy,Fisiology,Behavioural Science,English,Mandarin,Physics(next sem kot),Pengajian Islam,Entrepreneurship lagi apa eh?Tak ingat la.Hehe.Basically,Anatomy ngan Physiology tu belajar ada dalam subjek Biology form four & form five,tapi kali ni more detail la.Hari pertama kelas kitorang dah kena melukis tulang yang sememang nye complicated.Masa sekolah dulu asyik photostat je kan,sekarang padan muka kena lukis pulak.Tapi kan bile dah kena lukis sendiri ni aku rasa bagus jugak,at least dapat jugak la aku menghafal nama bones dan segala bagai yang kitorang belajar tu.Kitorang kena ambil subjek mandarin sebab nanti kalau nak apply hospital swasta kira kitorang ni macam advance sikit la.Sebab majoriti patient kat hospital swasta ni kan chinese,ada sesetengah daripada diorang ni tak pandai berbahasa melayu mahupun inggeris so kena la speak mandarin kan.Cikgu bahasa mandarin tu cite kat kitorang,dia pernah jumpa sorang chinese woman ni(old lady) dia sanggup berulang-alik dari kl ke ipoh dia kate sebab hospital kat kl tak macam kat KPJ staff kat situ pandai berbahasa mandarin.Aku memang salute ar kat KPJ sebab service kat situ memang terbaik.Sampai-sampai je penyambut tetamu tu dah tersenyum lebar sampai ke telinga.Dah macam kat hotel weyh.Subjek Entrepreneurship pulak wajib diambil sebab untuk mendedahkan para pelajar tentang bidang keusahawanan.Contohnye macam kalau kite ambil course farmasi,nanti senang la kalau nak bukak farmasi.

Okeh sambung part 2 nanti eh.Bye...

www.tips-fb.com

1 comment:

Amira Farhana Ahmad said...

kita samalah. saya pun pkai sabun neh. my mum syorkan. hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...