Sunday, July 25, 2010

Minggu Orientasi (Part 2)

Assalamualaikum wbt.

Jom sambung entry semalam.Pada sebelah malamnya pula kitorang ade aktiviti Kembara Jalanan.Benda ni kalau takde memang tak lengkap la sesuatu program tu.kalau korang biasa pergi kem ke,apa ke,mesti ada aktiviti ni.Ala aktiviti ni yang tengah-tengah malam kena duduk sorang-sorang kat tepi hutan/dalam hutan dalam tempoh beberapa jam.Selalunye satu jam la kan.Mase aktiviti ni dijalankan cuaca tak berapa nak baik,hujan renyai-renyai.Angin jangan cakap la,memang sepoi-sepoi bahasa.Sejuk weyh,menggigil!Tambah lagi resort betul-betul kat tepi laut.Dah la kena duduk kat atas rumput yang sememang nye basah,ala kalau tak hujan pun sure basah punyer,ye la tengah-tengah malam mesti la rumput tu berembun kan.Masa kena duduk sorang-sorang tu macam-macam ayat la yang aku baca,surah tiga kul,ayat kursi,selawat la dan segala bagai yang aku tau baca jer.Agak takut jugak la,tiba-tiba kang ada benda lain pulak yang "temankan" aku.Sampaikan aku terlelap tuk beberapa minit,pastu terjaga tiba-tiba terdengar bunyi air-cond.Sah-sah aku duduk kat tepi chalet ni.Haha.



Tiba-tiba aku terdengar ada minah ni terpekik terlolong memanggil faci,
"Faci-faci help me!help me!"
tah apa-apa lagi la yang dia cakap aku pun tak berapa nak dengar,tergedik-gedik panggil akak faci.Dari suara dia aku tau tu suara an indian girl kalau chinese girl suara dia lain ma!Dah lepas satu jam++ faci-faci "kutip" balik kitorang.Nasib baik aku tak lupa password.Kalau tak kena tinggal sorang-sorang la aku kat situ.
Password : Fatimah Juling
Faci akan cakap Fatimah.Kitorang kena cakap Juling.Password ni untuk mengelakkan "benda" lain yang ikut kitorang.Lepastu faci yang "kutip" aku tadi bawak aku kat member-member yang lain.Mereka ialah Dayang,Hazilah sorang lagi Atikah ke Athirah,tah la aku pun tak sure.Hehe.Sorry babe!Kitorang kena duduk dalam satu bulatan.Then ada satu akak faci ni datang dia tarik tangan aku sambil cakap,
Fatimah 
tapi aku buat bodoh je sambil tarik tangan aku dari pegangan dia,yang member aku yang lain suruh aku cakap
Juling
tapi aku still buat bodoh.Aku dah lupa ma!Haha.Tah berapa banyak kali deme suruh aku cakap Juling,last-last baru aku cakap.Maybe aku mamai kot time tu.Aku rasa kalau akak faci tu tak sabar,tak pasal-pasal aku kena makan penampor.http://www.emoticonizer.comhaha.Pastu kitorang dibawa ke tempat di mana peserta-peserta lain dikumpulkan.Aktiviti tu habis dalam pukul 2:15 a.m.Lepastu esok pukul 5:30 a.m. dah kena ada kat dewan,tuk solat subuh berjemaah.Memang penat,tido memang tak cukup.Psstt psstt aku tak mandi pun pagi tu.http://www.emoticonizer.comHaha.Tak sempat weyh!Aku rasa ada lagi yang tak mandi.Perkara biasa la kalau tak mandi time-time mcm ni.Pukul 6:30 a.m.++ balik bilik baru mandi,pastu packing barang balik kampus.Tapi rugi betul la,pergi laut tapi tak mandi laut.Pantai kat situ tak landai opposite bagi landai ape?curam eh?whateva la!pantai dia tak sama macam kat teluk batik.Nama pun Teluk Dalam!
Best okey,tempat korang ada minggu orientasi kat luar kampus?Jarang kan ada IPT yang buat minggu orientasi kat luar kampus.


www.tips-fb.com

2 comments:

Mr. J pengeRindu said...

haha.. menarik.. zaman aku belajar dulu , 2 sem jadi faci.. best gak buli awek awek ni sampai nanges pun ada..


lepas habis orintasi adalah yg nak jadi adik angkat lah etc etc.,, jgn terangkat sudahlah,


" Bila Rindu Bertaut kembali " = www.pengerindu.com

Hassanah said...

wah best nyer jd faci

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...